De luni, 9 martie, Universitatea de Medicină „Carol Davila” își suspendă cursurile până pe 31 martie.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat, duminică, decizia de a interzice accesul în spitale al studenților și al aparținătorilor pacienților, până la data de 31 martie.

„Multe spitale au amfiteatre și studenții vin în număr mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale și pacienții, considerăm că această măsură e necesară”, a declarat Arafat într-o conferință de presă susținută la sediul MAI.

În contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, și Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T.Popa’ din Iaşi a decis, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii. Iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a decis să țină cursuri doar online în perioada 3 – 15 martie.

De asemenea, toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise. În acelaşi timp, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise.

Știre în curs de actualizare

Vrei sa comentezi?