Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 6-19 iulie 2020, douăsprezece școli de vară online gratuite dedicate elevilor de liceu.

Acestea sunt destinate în special elevilor dezavantajați social, și vor să încurajeze finalizarea de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar.

Pentru ca elevii să poată participa la activitățile online, Universitatea va cumpăra 550 de tablete cu trafic de internet mobil inclus, pe care aceștia le vor putea folosi și în continuare, pentru alte activități educaționale, precum orele de la liceu sau facultate.

În plus, elevii de clasa a XII-a care participă la una dintre școlile de vară și care doresc să devină studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor putea solicita sprijin pentru înscrierea online de la studenții implicați în program.

În cadrul școlilor de vară vor avea loc cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte, ateliere de lucru, simulări de examen și activități recreative.

Programul prevede şi activități de consiliere profesională şi de orientare în carieră, în care elevii vor beneficia de asistență de specialitate oferită de experți ai UAIC.

Mai multe informații pentru cei care vor să participe la una dintre cele 12 școli de vară ROSE pe care le implementează UAIC găsiți AICI.

Vrei sa comentezi?