Universitatea din Sheffield a anunțat că își plătește studenții pentru a ține cursuri despre stoparea rasismului. Sub denumirea de „campionii egalității de rasă” ( the „race equality champions” ), studenții vor să abordeze problema rasismului în interiorul campusului universitar.

Astfel, vor fi recrutați 20 de studenți, ce vor fi plătiți cu 9,34 lire sterline (12,14 USD) pe oră, pentru a atrage atenția asupra formelor de discriminare cu care se confruntă negrii, asiaticii și grupurile etnice minoritare, anunță CNN.

Inițiativa aparține studenților și academicienilor și se va derula timp de un an.

“Toți studenții vor fi încurajați să participe la cel puțin un curs anti-discriminare. Acesta va pune accentul pe gândirea critică asupra percepțiilor despre rasism în societatea britanică”, a anunțat Sophie Armour, purtătorul de cuvânt al Universității din Sheffield.

„Ne mândrim că facem parte dintr-o comunitate cu studenți din peste 140 de țări diferite și din toate mediile etnice, religioase și socio-economice și vom continua să sărbătorim diversitatea în campus și să ne asigurăm că studenții înțeleg că nu există niciun loc la Sheffield pentru rasism,” a declarat Koen Lamberts, președintele instituției de învățământ superior.

În ultima perioadă universitățile britanice au fost forțate să ia măsuri de combarere a rasismului. Comisia pentru egalitate de șanse și drepturile omului a publicat anul trecut un raport care a considerat că foarte mulți studenți din Marea Britanie au fost hărțuiți din motive rasiale.

Foto: CNN

Vrei sa comentezi?