În perioada 30 aprilie–2 iunie 2020 s-a desfășurat proiectul Comisiei Europene #EuvsVirus, coordonat de către Comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Pe durata proiectului, peste 25 de mii de oameni de pe întreaga planetă s-au unit în 2.164 de echipe multidisciplinare pentru a căuta soluții inovatoare și pentru a dezvolta produse care să ajute Europa să lupte împotriva crizei provocate de noul coronavirus și să inițieze schimbări pozitive în societate.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a ales să sprijine și să promoveze Dattum, un proiect realizat de o echipă internațională, cu experți din 14 țări, din care fac parte și ș.l. dr. ing. Alex Butean și drd. ing. Andrei Tara, cadre didactice și cercetători la Facultatea de Inginerie.

Dattum e o platformă de data intelligence pentru COVID-19 care colectează informații direct de la spitale din toata lumea și furnizează analize complexe privind evoluția vaccinurilor, scheme de tratament și studii clinice.

Proiectul Dattum a caștigat locul 2 la categoria Health and Life Challenge → Research și a fost selectat pentru etapele de finanțare și următoarele etape de integrare în Programul European Innovation Council.

Vrei sa comentezi?