Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a primit o finanțare suplimentară de 300.000 de lei de la Ministerul Educației. Banii au fost primiți ca recompensă după ce universitatea fost cea mai bine clasată din țară în 2019 pe domeniul Inginerie Chimică într-unul dintre cele mai elitiste clasamente universitare realizate la nivel mondial – Academic Ranking of World Universities, cunoscut mai ales sub numele de Top 500 Shanghai.

În 2017, Universitatea Tehnică se afla în primele 500 de universități ale lumii în domeniul matematicii aplicate, fără a avea o facultate de profil în acest sens, iar din 2018 a pătruns între primele 500 universități ale lumii în domeniul ingineriei chimice.

Este cea mai bine clasată universitate din România pe acest domeniu, aflându-se alături de Universitatea Politehnica din București pe pozițiile 301-400.

Pe prima poziție în analiza universităților performante în domeniul ingineriei chimice se află aceleași trei universități ca în anul precedent. Mai exact, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University și Tianjin University.

Vrei sa comentezi?