Universitatea Harvard ocupă primul loc în clasamentul 2017 Academic Ranking of World Universities al Shanghai Ranking Consultancy. Este al 15-lea an consecutiv în care universitatea americană ocupă prima poziție, urmată de Universitatea Stanford, clasată din nou pe locul secund.

Universitatea Cambridge s-a clasat pe locul trei, depășind Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Berkeley, plasate anul acesta pe locul patru și respectiv cinci. Princeton și Oxford ocupă locurile șase și respectiv șapte, în vreme ce Columbia, Caltech și University of Chicago se plasează pe locurile opt, nouă și zece.

ETH Zurich din Elveția, aflată pe locul 19, este și anul acesta cea mai bine plasată universitate din Europa continentală. Este urmată de University of Copenhagen, pe locul 30, și de Marie Curie University din Franța, pe locul 40.

Cea mai bine clasată universitate din Asia este Universitatea Tokyo, pe locul 24, în vreme ce Universitatea Melbourne este cel mai bine plasată dintre universitățile din Oceania.

În topul primelor 100 de universități din lume, 48 sunt din SUA, 57 din China, iar 38 din Marea Britanie.

Academic Ranking of World Universities include 500 de universități, clasificate după criterii ce includ numărul de cercetători citați, articole indexate, articole publicate sau numărul de absolvenți sau personal care au câștigat premii Nobel sau medalii Fields, între altele.

Anul acesta au fost anunțate alte 300 universități ca potențiale candidate pentru Academic Ranking of World Universities 500.

Clasamentul complet se găsește aici.

Vrei sa comentezi?