meditatii-gratuite-bacalaureat

   Absolvenții de liceu au ocazia să se pregătească pentru admiterea la facultatea mult visată, chiar cu profesori universitari.

    Îngrijorate de rezultatele dezastruoase de la simularea examenului de BAC, universitățile oferă meditații gratuite elevilor.

  De exemplu, Universitatea Politehnica din București oferă gratuit elevilor cursuri de pregătire la matematică și fizică. Meditațiile vor avea loc în fiecare sâmbătă din perioada 22 martie – 7 iunie. Pregătirea la matematică va avea loc între orele 9.00 și 11.00, iar cea la fizică, între 11.00 și 13.00.

   Ore în particular se țin și la Universitatea Transilvania din Brașov. La disciplina Limba și literatura română, cursurile se desfășoară în corpul T al universității, B-dul Eroilor nr. 25. Pentru cei interesați de matematică, cursurile se țin în corpul P al universității, Str. Iuliu Maniu nr. 50.

    Universitatea București organizează de asemenea meditații gratuite. Facultatea de Matematică și Informatică oferă lecții de matematică și informatică până pe 31 mai. Acestea vor avea loc la sediul facultății (Str. Academiei nr. 14, sector 1), între orele 10:00-12:00 la matematică și de la 12:00 la 14:00 la informatică, potrivit calendarului care poate fi accesat pe site-ul Facultății.

   Dezastrul simulărilor a pus pe gând și Universitatea de Vest din Timișoara. Insituția de învățământ superior a anunțat că va organiza și în acest an meditații gratuite pentru absolvenții de liceu, la materiile de bacalaureat. Acestea vor demara în luna mai și se vor desfășura atât pentru sesiunea de vară, cât și cea de toamnă.

   Elevii din Oltenia găsesc ajutor pentru BAC la Universitatea din Craiova. Liceenii vor fi ajutați de cadre didactice specializate să parcurgă subiectele cerute în programa pentru bacalaureat. E vorba de disciplinele: matematică, limba română, literatura română, chimie, fizică, logică, informatică, geografie, filosofie, istorie, franceză, engleză.

Vrei sa comentezi?