Ion-Bogdan-Stefanescu

Melomanii din unsprezece țări europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzică clasică românească ce se va desfășura la Sala Radio pe 1 februarie.

Mai exact, în Danemarca, Germania, Spania, Croația, Portugalia, Estonia, Letonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Norvegia, vor fi difuzate lucrări reprezentative, semnate de cei mai  mari compozitori români.

Orchestra Națională Radio condusă de dirijorul său principal, Tiberiu Soare, va interpreta Simfonia a II-a în la major, op.17, creație a lui George Enescu, dar și lucrări apreciate semnate de Constantin Silvestri , Sigismund Toduță sau Paul Constantinescu.

Concertul este cuprins în stagiunea Euroradio – schimb internațional de programe audio de înaltă calitate inițiat de European Broadcasting Union – în seria concertelor “A la carte”.

Evenimentul punctează și împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Constantin Silvestri care a dirijat și Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonică din Chicago și alte ansambluri celebre din lume.

Vrei sa comentezi?