imagine

   În perioada 11 – 15 noiembrie 2015, la cinema Elvira Popescu, va avea loc ediția a doua a festivalului  UrbanEye, primul festival de film din România despre oraș și viața urbană.

   Anul acesta, festivalul UrbanEye propune publicului cinci zile de proiecții de filme însoțite de discuții cu regizorii și invitații speciali, ateliere, dezbateri și evenimente pentru copii, toate contribuind la conturarea percepției noastre asupra orașului și a felului în care îl locuim. De asemenea, festivalul este o ocazie unică de a vedea o serie de filme în premieră în România.

   Ca și anul trecut, filmele din festival sunt împărțite în secțiuni care grupează tematic principalele subiecte ilustrate: Patrimoniu recent, Urbanizare, Micro Spații și Din viața arhitecților. Noutatea ediției a 2-a o reprezintă secțiunea Filme din competiție, dedicată anul acesta filmelor inspirate din realitatea românească. Filmele proiectate în această secțiune au fost alese în urma unei competiții deschise la nivel internațional, iar cel mai bun film va primi premiul UrbanEye.

   Ediția 2015 a festivalului UrbanEye îi aduce la București pe regizorii Eric Andrew Bednarski (Neon, 2014), Adam James Smith (The Land of Many Palaces, 2015), Francesca Molteni (Where Architects Live, 2014), Joe Gilbert (Streets in the Sky, 2015) și Nathan Eddy (The Absent Column, 2012).

   Publicul va avea ocazia să le adreseze întrebări după proiecții și să-i cunoască în cadrul unui eveniment de tip “meet the directors”, la care se alătură și Giorgio Scianca, cel care a creat cea mai mare bază de date de clipuri din filme în care apare arhitectul ca personaj.

   Nici anul acesta nu vor lipsi atelierele și evenimentele pentru adolescenți și copii. UrbanEye organizează împreună cu asociația Vira atelierul Primul meu film documentar, în cursul căruia liceeni selectați vor avea ocazia să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice și să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. Asociația de-a arhitectura se alătură din nou festivalului și va organiza un atelier pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Cei mici vor fi invitați să creeze din carton orașul personajului preferat și să trăiască astfel experiența directă a conceperii și realizării unui spațiu public, cu scopul de a le stârni curiozitatea față de oraș ca loc de cooperare și intervenție.

   Descrierile filmelor  și ale evenimentelor, precum și toate noutățile pot fi găsite pe site-ul festivalului: www.urbaneye.ro.și pe facebook/UrbanEye Film Festival

Vrei sa comentezi?