Uniunea Salvați România cere Ministerului Educației amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului pentru luna august sau septembrie.

Reprezentanții USR atrag atenția că școlile sunt închise de pe 10 martie și până la această oră nu s-au luat niște decizii clare și predictibile. Astfel, ei au solicitat luni ministrului Educației, Monica Anisie, o serie de măsuri urgente.

Solicitările adresate de USR ministrului Educației:

– Amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului pentru luna August/ Septembrie și anularea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an școlar;

– Anularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a pentru anul școlar 2019-2020;

– Ajustarea programei pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat prin eliminarea capitolelor și competențelor care nu au putut fi dobândite până la data de 10 martie 2020, data suspendării temporare a cursurilor

– Refacerea subiectelor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în contextul modificărilor propuse mai sus

– Adaptarea limbajului cursurilor ținute la televiziunea națională la un nivel mediu de înțelegere și un ritm de parcurgere adecvat

– Introducerea cu preponderență în programul de pregătire ținut la televiziunea națională a unor cursuri de tip „simulare” și ”rezolvare” a subiectelor pentru examenele naționale (Evaluare națională și Bacalaureat)

– Prelungirea duratei aferente cursurilor predate prin intermediul televiziunii naționale și mutarea orei de difuzare a lor între orele 10 și 15. Păstrarea continuității și a predictibilității cursurilor (oră, materie, același tip de subiect rezolvat).

Reprezentanții USR spun că aceste propuneri sunt menite să evite expunerea elevilor și a cadrelor didactice, măsură esențială în plină epidemie de coronavirus.

Între timp, Ministerul Educației a publicat un prim set de teste de antrenament (modele) pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Modelele de teste sunt realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare și le găsești pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ 

Vrei sa comentezi?