riuf-2016

   RIUF – Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educațional din România și Europa de Sud-Est. Anual, RIUF aduce în același loc peste 200 de expozanți din 15 țări și peste 22.000 de vizitatori. De 12 ani, The Romanian International University Fair (RIUF) aduce în fața tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate (licență, masterat, MBA, doctorat), dar și oportunitatea de a beneficia de consultanță educațională gratuită în cadrul târgului.

    Pe 18, 19 și 20 martie, cu ocazia celei de-a XVIII-a ediții RIUF, Sala Palatului din București devine locul de întâlnire al celor mai importante universități internaționale și al tinerilor interesați de programe de studiu în străinătate.

   Peste 95 de universități și instituții de învățământ din Europa și America s-au pregătit de întâlnirea cu tinerii români, dornici să afle informații despre cele mai bune programe de studiu din România și din străinătate.

   Fond de burse de 3.000.000 de euro în Germania, Marea Britanie și Olanda

   La RIUF vizitatorii au ocazia să afle informații esențiale despre burse și posibilitățile de finanțare ale studiilor în străinătate la nivel de licență și master precum:

 • Fond de burse de 1.500.000€ de la DAAD pentru licență, master și doctorat;
 • Burse de la Coventry University doar pentru studenții romani;
 • 100 de burse în valoare de £10.000 pentru studii de master la University of Sheffield;
 • Burse de până la £3.000 la University of Greenwich, University of Surrey și Swansea University pentru rezultate peste 9 la examentul de Bacalaureat;
 • Burse de £10.000 la British Council IELTS Awards.

    Universități de top din Europa

   Ediția de primăvară RIUF aduce în același loc peste 30% dintre universitățile de stat din Anglia, printre care se află și cele clasate în top 30 instituții de învățământ superior din Europa*: 

 • University of Bristol – locul 12
 • University of Birmingham – locul 26
 • The University of Sheffield – locul 28
 • Rotterdam School of Management, Erasmus University – locul 17
 • Vrije Universiteit Brusel – locul 87
 • University of Nottingham- locul 70

   *conform QS World University Rankings 2015

   Peste 20 de universități aflate în premieră în România

   Peste 20 dintre universitățile care vor ajunge la RIUF vor participa în premieră la un eveniment educațional din Romania. Printre acestea se numără și:

 • University of Reading,
 • Rotterdam School of Management, Erasmus University,
 • Artevelde University College Belgium,
 • University of Surrey,
 • UNU-MERIT/Maastricht Graduate School of Governance,
 • University of Leicester,
 • GSM London,
 • Universidad Católica San Antonio de Murcia,
 • FIGS (France International Graduate Schools).

   Cele mai apreciate universități din România

   Iar  cei deciși să urmeze un program de studiu în România pot interacționa și cu cele mai consacrate universități din țară. Universitatea din București, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Româno-Americană, vor putea răspunde la întrebările celor interesați. La acestea se adaugă și singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei The Entrepreneurship Academy.

   Lista completă a expozanților poate fi consultată pe www.riuf.ro/expozanti.

   Consiliere educațională și de orientare în carieră

   Pe lângă gama variată de universități prezente, la RIUF poți interacționa cu organizațiile orientate către programele de dezvoltare personală, profesională și către carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Astfel, pe lângă consilierea educațională, Târgul Internațional de Universități oferă tinerilor români o experiență completă și o imagine de ansamblu asupra parcursului lor profesional.

   Peste 33 de workshop-uri, seminarii și informații despre fondurile de burse disponibile în Marea Britanie, USA și Olanda

   Vizitatorii interesați de un program de studiu în afara României pot participa, în toate cele trei zile de eveniment, la peste 33 de workshopuri și sesiuni de discuții cu reprezentanții universităților internaționale pentru a afla mai multe despre oportunitățile de angajare și experiențele altor studenți care au ales să studieze în străinătate. La aceste workshopuri și seminarii pot învăța, printre altele, mai multe despre cum pot obține finanțare în USA, Marea Britanie și Olanda, despre cum își pot face un dosar de aplicație perfect,  despre care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a deveni student internațional sau cum pot construi roboți folosind tehnologie de ultimă oră.

   Peste 22.000 de elevi și studenți participă anual la RIUF-The Romanian International University Fair

   Începând din 2005, peste 22.000 de vizitatori vin în fiecare an la RIUF să se informeze despre oportunitățile educaționale care le sunt accesibile în toată lumea. Peste 6.000 de români aleg să facă pasul în viitor studiind în străinătate, în urma unei conversații directe cu reprezentanții oficiali ai universităților de interes sau dialogând cu studenți sau absolvenți români ai universităților respective.

Vrei sa comentezi?