metrou-varsovia

   Versuri scrise de Ana Blandiana, Ioan Es. Pop și Teodor Dună sunt publicate, în luna martie, în metrourile din Varșovia.

   Totul se întâmplă în campania „Metropoezia/ Poems in the Underground”, un eveniment prin care poezia europeană este promovată în rândul publicului din capitala Poloniei.

   Potrivit Institutului Cultural Român (ICR), obiectivul principal al proiectului este promovarea poeziei contemporane europene prin metode mai puțin uzitate.

   Versurile unor poeți din Austria, Cehia, Croația, Danemarca, Germania, Elveția, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria vor fi publicate timp de aproape o lună, în original și în traducere în limba poloneză, în vagoanele și stațiile de metrou, pe locurile utilizate de obicei pentru reclamă.

  România va fi reprezentată de trei poeți din generații diferite – Ana Blandiana, Ioan Es. Pop și Teodor Dună – ale căror versuri au fost traduse de Kazimierz Jurczak, Joanna Kornaś-Warwas și Tomasz Klimkowski. Este a patra prezență românească la campania „Metropoezia/ Poems in the Underground”, în urma participărilor din anii 2008, 2009 și 2010.

Vrei sa comentezi?