academic-torrents

   Cercetatorii de la Universitatea din Massachusetts au lansat un site de torrente care permite cadrelor didactice universitare să partajeze documente academice.

     E vorba de Academic Torrents, un site ce pune la dispoziția utilizatorilor aproximativ 1,67 terabytes de date științifice.

    Platforma a fost lansată de Joseph Cohen și Henry Lo, doi doctoranzi care lucrează la Universitatea Massachusetts din Boston.

   AcademicTorrents permite cercetatorilor să încarce baze de date, articole și alte materiale de cercetare. Site-ul are propriul tracker și suportă utilizarea listelor de surse (seed), ceea ce garantează că fișierele sunt disponibile în orice moment.

    În prezent, cele mai multe dintre publicațiile de top sunt monetizate de către editori, dar cu AcademicTorrents documentele sunt distribuite în mod gratuit.

  Torrentele sunt grupate în funcție de domeniu, sursă sau autor. Colecțiile pot fi urmărite prin intermediul feed-urilor RSS, astfel utilizatorii sunt notificați în mod automat atunci când este adăugat conținut nou.

Vrei sa comentezi?