UAB-Alba-Iulia

    Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își pune straiele de sărbătoare.

   Cu ocazia Zilei Naționale a României, studenții internaționali din Orașul Marii Uniri au pregătit produse culinare tradiționale, specifice culturilor din care provin, iar studenții români implicați în această activitate, la rândul lor, au pregătit bucatele noastre tradiționale. La eveniment au participat studenții internaționali din Polonia, Turcia, Lituania, Grecia, Iordania, Sri Lanka, India, Siria.

   Numeroși studenți ai Universității sunt implicați și în alte manifestări organizate în Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României. Printre acestea se numără serate literare, vernisaje, spectacole sau reprezentații teatrale.

     Pe 2 decembrie va avea loc o întâlnire oficială la Rectoratul Universității „1 Decembrie 1918” cu o delegație a Raionului Cahul – Rep. Moldova, cu care Consiliul Județean Alba va semna un Acord-cadru de înfrățire și colaborare. Universitatea din Alba Iulia a încheiat deja, la începutul anului 2013, un acord de colaborare cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul. Astfel, se derulează o gamă largă de activități comune în domeniul educațional și în cercetarea științifică. La întâlnire vor participa și studenți basarabeni.

Vrei sa comentezi?