Victor-Ponta

   Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat decretul prin care este retras titlul de doctor în drept al lui Victor Ponta.

   Îndrumătorul științific al lui Victor Ponta pentru această teză de doctorat a fost Adrian Năstase, care în 2003 era prim ministru al României. Victor Ponta era la acel moment secretar de stat în cabinetul Năstase.

   „Se retrage titlul științific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din București, conferit prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 5663 din 15.12.2003”, se arată la articolul 1 al ordinului emis de ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, publicat pe site-ul MENCS.

   La articolul 2 al aceluiași ordin se precizează că „Direcția Generală Învățământ Superior comunică prezentul ordin IOSUD – Universitatea din București, care îl va duce la îndeplinire, și persoanei nominalizate la art. 1”.

   În 30 iunie, CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat și a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Decizia a fost luată cu 34 de voturi “pentru” și o abținere, în prima ședință a noului Consiliu General al CNATDCU. Victor Ponta a contestat decizia în 15 iulie, astfel că lucrarea sa de doctorat a fost reanalizată la CNATDCU.

   Fostul premier a scris, pe Facebook, că a contestat decizia de plagiat pentru că este una ”pur politică a noului ministru al Educației, Mircea Dumitru”, pentru a ocupa pentru câteva luni fotoliul de la Ministerul Educației. Ponta susține că va câștiga în instanță dacă ”mai există în România stat de drept”.

   Ministrul Educației, Mircea Dumitru, declara, în 8 iulie, că atunci când era rector al Universității București, a primit o adresă de la Ministerul Educației care confirma că în CNATDCU s-a votat “cu mare majoritate” pentru retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

Vrei sa comentezi?