victor_ponta

Premierul Victor Ponta a reafirmat luni că trecerea clasei pregătitoare, așa-numita clasă zero, de la grădiniță la școală reprezintă o greșeală. 

Șeful Executivului a arătat că nu este de acord cu această măsură și a precizat că l-a chemat pe ministrul Educației, Remus Pricopie, să aibă o discuție în acest sens.

Premierul a mai spus, înaintea ședinței Uniunii Social Liberale, că actul normativ privind Bacalaureatul profesional se află în Parlament, urmând a fi promulgat.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a afirmat că în anul școlar viitor clasa pregătitoare va rămâne în școli.

„Clasa pregătitoare face parte din ciclul primar. Rămâne la școală din punct de vedere metodologic. Pot fi și excepții, așa cum au fost și anul trecut din punct de vedere al locului fizic unde se va desfășoară. În 97% din cazuri clasa pregătitoare se desfășoară în școli. Există cazuri speciale când nu au avut loc în școli și ele funcționează în continuare în grădinițe”, a afirmat Pricopie.

Pentru că primul an de pregătitoare a adus haos la înscrieri, Ministerul a ordonat o evaluare a rezultatelor la nivel național. Rezultatele sunt așteptate, cel mai devreme la sfârșitul lunii. Abia atunci oficialii vor decide dacă mută sau nu pregătitoarea de la școală la grădiniță.

Vrei sa comentezi?