noaptea-culturala-japoneza

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS), alături de Departamentul de Limba Japoneză al Facultății de Limbi și Literaturi Străine și studenții cluburilor acestei secții te invită la o aventură culturală în lumea tradiționala și contemporana japoneză.

Evenimentul are loc în noaptea de 13-14 decembrie 2013, între orele 20:30 și 06:00 la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București (Str. Pitar Moș, nr. 7-13).

Invitații speciali ai ediției de anul acesta sunt doi români care își povestesc experiența lor japoneză . Dna. Sabina Yamamoto, autoare de eseuri despre Japonia și dl. Aurelian Neagu, director al departamentului Asia Pacific, Ministerul de externe, și fost ambasador al României în Japonia.

Programul cuprinde prelegeri despre societatea si cultura japoneză (viața în Tokyo, mitologie, problemele tinerilor etc.), un curs interactiv de limba japoneză, ateliere de caligrafie, origami, sushi, jocuri japoneze (Go, karuta), dansuri japoneze și arte marțiale etc.

Se vor proiecta anime și concerte, dar și documentare și filme artistice. La Manga Café veți putea citi reviste Manga, în timp ce se poate degusta cafea sau ceai.

În clădire va putea fi admirata și o expoziție de inspirație japoneză.

Vrei sa comentezi?