universitatea-babeș- bolyai

  Universitatea Babeș-Bolyai organizează și în acest an concursuri, care pot înlocui examenul de admitere la facultate, pentru anul universitar 2015-2016.

   Astfel, elevii de clasa a XI-a și a XII-a pot susține examenul de admitere încă din primăvară.

   Este vorba, în mare parte, de examene scrise din materiile în care tinerii vor să se specializeze. Chiar dacă trec de testare, elevii trebuie însă  să ia note de trecere la examenul maturității pentru a deveni studenți cu acte în regulă.

   Acest tip de concursuri vor avea loc la următoarele facultăți:

   1. Facultatea de Matematică și Informatică organizează Concursul „Mate-Info UBB” 2015 pe 25 aprilie 2015. Programul detaliat și tematicile abordate se găsesc pe pagina http://www.cs.ubbcluj.ro/concursul-mate-info-ubb/.

 2. Facultatea de Fizică organizează Concursul de fizică pentru liceeni „Augustin Maior” pe 25 aprilie 2015. Concursul se va desfășura atât la Cluj, cât și în alte locații unde vor exista mai mulți participanți. În acest an locațiile externe propuse sunt: Odorheiu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. Toate informațiile despre concurs se află la adresa: http://www.phys.ubbcluj.ro/augustinmaior/index.html

  3. Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică organizează Concursul „Candin Liteanu” pe 18 aprilie 2015, cu începere de la ora 10.00, la sediul Facultății. Această probă oferă candidaților posibilitatea verificării cunoștințelor de chimie, dar și un criteriu alternativ de selecție pentru examenul de admitere. La cerere, candidații pot vizita, în ziua concursului, incinta Facultății de Chimie și Inginerie Chimică. Mai multe detalii găsiți accesând link-ul: http://www.chem.ubbcluj.ro/candin_liteanu/.

  4. Facultatea de Biologie și Geologie, Departamentul de Biologie, liniile română și germană, organizează concursul „Emil Racoviță”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a și absolvenților de liceu din toată țara interesați de domeniul biologiei. Concursul „Emil Racoviță” se va desfășura pe 18 aprilie 2015, ora 12.00, în Amfiteatrul de Zoologie, str. Clinicilor, nr. 5-7). Concursul „Apáthy István” (pentru linia maghiară) se va desfășura pe 21 martie 2015, sâmbătă, între orele 11.00 și 14.00, în clădirea centrală a Universității Babeș-Bolyai (str. M. Kogălniceanu, nr. 1), în sala Emil Pop (P 64). Detalii referitoare la desfășurarea acestor concursuri se pot găsi  pe site-ul: http://bioge.ubbcluj.ro/.

   5. În perioada 2-31 martie 2015, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează Concursul „Marcian Bleahu”, care se adresează în principal elevilor de liceu din clasele a XI-a și a XII-a,  dar și elevilor din clasele a IX-a și a X-a interesați de domeniul științei și ingineriei mediului. Lucrările/proiectele pot fi predate la Decanatul Facultății de Știința și Ingineria Mediului sau expediate prin poștă/curier sau email, la adresa enviro@ubbcluj.ro, în perioada 2-31 martie 2015, urmând ca evaluarea lor să se facă până pe 8 aprilie 2015. Premierea se va face pe data de 10 aprilie 2015 la sediul facultății.

  6. Linia maghiară de Filosofie, din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, organizează concursuri de eseuri atât în țară, cât și în Ungaria, adresate elevilor de liceu. Perioada de desfășurare a acestor concursuri de eseuri este cuprinsă între lunile decembrie 2014 și mai 2015. Lucrările elevilor pot fi trimise până la sfârșitul lunii aprilie 2015, iar acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din cadre didactice ale departamentului. Rezultatele finale vor fi publicate pe 8-9 mai 2015. Pentru a vedea mai multe informații legate de condițiile și regulamentele concursului, va rugăm să accesați site-ul de mai jos: (în limbanromână) http://hiphi.ubbcluj.ro/admitere/licenta/regulament.html#eseuriȘ (în limba maghiară)http://filozofia.hiphi.ubbcluj.ro/felveteli/filozofia_szak_alapkepzes.

  7. Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza concursul de sociologie și antropologie „Ion Aluaș”. Tematica concursului și lecturile recomandate se afișează pe site-ul facultății. Înscrierea se realizează prin e-mail, la adresa: concurs@socasis.ubbcluj.ro.

  8. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoștințe Oeconomicus Napocensis, destinat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale. Pentru mai multe detalii consulați informațiile de pe site-ul facultății: www.econ.ubbcluj.ro/oeconomicus.

   9. Facultatea de Business  va organiza un concurs de cunoștințe care se va desfășura pe 25 aprilie 2015, la sediul facultății. Candidații vor trebui să susțină, la alegere, un test din economie sau matematică. Elevii care doresc să se înscrie la concursul de cunoștințe pot participa la programul de pregătire în vederea susținerii probei, în data de 4 aprilie 2015. Pentru mai multe detalii accesați site-ul Facultății de Business: www.tbs.ubbcluj.ro

Vrei sa comentezi?