Junior Achievement (JA) România organizează în această săptămână un webinar pentru elevi, studenți și profesori dedicat încurajării atitudinii responsabile pentru prevenția răspândirii COVID-19 și pentru gestionarea efectelor economice provocate de pandemie.

În cadrul acestuia, JA România își propune să ofere o imagine asupra contextului provocat de pandemia COVID-19 și să sublinieze importanța educației și a atitudinii responsabile în aspecte ce țin de gestionarea acestei situații la nivel personal, comunitar și economic.

Voluntari din domeniul medical le vor exemplifica participanților sursele sigure de informare și principalele măsuri de prevenție și le vor explica importanța respectării acestora, ca mod de contribuție personală la diminuarea efectelor de natură medicală ale pandemiei.

De asemenea, participanții vor beneficia de explicații ale unor efecte deja vizibile în economie: Ce este recesiunea economică? Ce este panic buying-ul și cum afectează echilibrul cererii și ofertei? Ce modificări apar în tranzacțiile la bursă?

Această inițiativă face parte din programul de Educație pentru sănătate derulat de JA România ca o componentă a strategiei de educație economică a tinerilor. Începând cu 2012 au beneficiat peste 45.000 de tineri, de activități la clasă dedicate prevenției și stilului de viață sănătos

Vrei sa comentezi?