whats_the_big_idea

    În Massachusetts, Statele Unite ale Americii, școlile folosesc un nou instrument on-line gratuit pentru a-i învăța pe elevii de gimnaziu cum să gândească ca niște filosofi.

    Programul se numește What’s the Big Idea? și a apărut dintr-o colaborare între regizorul Julie Akeret și Tom Wartenberg, profesor de filozofie la Mount Holyoke College, relatează gazettenet.com.

    Website-ul folosește conținutul video pentru a suscita discuții active pe teme filosofice în rândul elevilor. Mai exact, aceștia urmăresc filmulețe pe diverse teme apoi dezbat problemele de etică ridicate de clipul respectiv.

     Site-ul pune la dispoziția cadrelor didactice videoclipuri și notițe care acoperă cinci teme – agresiunea (bullying), minciuna, presiunea de grup, prietenia și etica mediului.

    Profesorii sunt încurajați să-i lase pe elevi să “conducă” discuțiile filosofice. Aceștia nu trebuie să furnizeze răspunsurile ci să îi ajute pe elevi să se gândească la cum ar fi reacționat dacă s-ar fi confruntat cu aceleași dileme pe care le văd pe ecran.

    Specialiștii spun că este o modalitate bună ca elevii să vorbească despre problemele cu care se confruntă în fiecare zi și de a face schimb de idei într-un loc sigur.

Vrei sa comentezi?