afis_Saptamana Descoperirii Empirice    Young Europe Society (Y.E.S.) implementează în perioada 2-10 aprilie 2015 proiectul ,,Săptămâna Descoperirii Empirice” la Izvoru Mureșului, județul Harghita, finanțat prin programul Uniunii Europene, Erasmus +.

   Obiectivul principal al proiectului vizează realizarea unei propuneri de politică pentru tineret denumită “Săptămâna descoperirii empirice” prin care elevii vor cunoaște într-un mod practic posibilități de orientare profesională, precum și perspective educaționale, context ce le va dezvolta capacitatea personală de a lua decizii de viitor la finalul liceului.

   Proiectul va contribui la creșterea numărului de tineri care aleg o carieră în mod responsabil, în funcție de pregătirea pe care au urmat-o. Proiectul facilitează implicarea directă a tinerilor în crearea unei politici de tineret ce susține prin activități extracuriculare atât dezvoltarea de cunoștinte practice, cât și de abilități, aptitudini și comportamente pozitive privind implicarea activă a tinerilor în societate.

   Grupul țintă al proiectului îl reprezintă 50 de elevi cu vârste cuprinse intre 18 și 19 ani proveniți din 6 licee din Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Subcetate, Toplița, Suceava și Pitești. Totodată proiectul reunește 10 coordonatori, 10 lideri decizionali și experți în domeniul politicilor de tineret și învățământ precum și reprezentanți ai sectorului antreprenorial.

   Activitatea proiectului presupune metode participative de educație nonformală precum: animarea participanților, jocul de rol, chestionarul, învățarea experiențială, sesiuni de reflectare, învățare individuală, participare activă în cadrul unui grup, prezentări publice. Toate aceste metode pun la dispoziție un cadru nonformal în care tinerii pot întreține un dialog structurat și se pot implica activ în crearea unei propuneri de politică de tineret cu tema mai sus menționată.

   Pentru mai multe informații privind activitățile proiectului, puteți consulta pagina web www.yes-eu.ro sau ne puteți contacta la: office@yes-eu.ro.

Vrei sa comentezi?