burse

   Zece companii franceze oferă burse studenților români. Asta după ce Ambasada Franței, prin intermediul Institutului Francez, și Agenția Universitară a Francofoniei au încheiat convenții de parteneriat cu zece companii de top din România.

   “Datorită acestor 10 companii, aproape 20 de tineri studenți români vor pleca în Franța, la începutul anului școlar, pentru a urma o specializare și un stagiu. Un stagiu practic într-o întreprindere, care le va permite dezvoltarea de noi competențe în cadrul unei pregătiri de excelență în diverse domenii“, a declarat FRANCOIS SAINT-PAUL, ambasadorul Franței la București.

   Programul permite firmelor să descopere colaboratori cu potențial ridicat, care pot servi la dezvoltarea pe termen lung a companiilor. Dar contribuie și la inserția profesională în România a tinerilor înzestrați și formați la înalte standarde occidentale.

   În ultimii patru ani, peste 30 de tineri români au beneficiat de o bursă de formare de excelență în Franța și au făcut un stagiu de șase luni în cadrul companiei partenere.

Vrei sa comentezi?