liceeni-programeaza-mini-roboti

    Zeci de liceeni din București vor lucra la programarea unor mini-roboți.

  Totul se întâmplă în cadrul unui proiect educațional destinat copiilor pasionați de robotică și programare. Acesta este susținut de  Freescale România și Junior Achievement România.

  Practic, la proiect vor participa opt echipe de liceeni selectate de la 10 colegii din Capitală. Elevii vor lucra, pe parcursul a patru întâlniri, alături de ingineri embedded software pentru a programa mini-roboți care să parcurgă cu viteză maximă un circuit conceput de specialiști.

   Liceeni vor calibra senzori, vor comanda motoarele la viteza maximă și vor învăța learning by doing cum pot folosi limbajul de programare C.

  Elevii selectați studiază în clasele a X-a și a XI-a la: Colegiul Național George Cosbuc, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Grigore Moisil, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Iulia Hașdeu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul Național Sf. Sava, Colegiul Național Spiru Haret și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice I. N. Socolescu.

Vrei sa comentezi?